Čitaj.ba

U službi naroda!

SDP traži da Banja Luka dobije ulicu nazvanu po Mustafi Nadareviću

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović zatražio je od novoizabranog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da u svom gradu jednu ulicu posveti nedavno preminulom rođenom Banjalučaninu Mustafi Nadarević.
U prvom dijelu pisma Mijatović je čestitao Stanivukoviću i pokazao spremnost SDP-a da mu bude podrška u odlukama koje će biti od značaja i u službi građana Banje Luke.
“Uz čestitke želim vam uputiti jednu molbu i inicijativu. Naime kao što sami znate, preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest potresla je čivat region pa i našu zemlju. S tim u vezi zamolio bih vas, kao novog gradonačelnika, da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjoj Luci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića”, stoji u pismu.

Kako je kazao na kraju, uvjeren je da će Stanivuković prihvatiti prijedlog, čime bi pokazao da je grad dobio pravog lidera te da je “moguće drugačije, da mora ljudski i da treba banjalučki”.

Podsjetimo, Nadarević je preminuo u nedjelju u 78. godini, a njegov utjecaj na glumački svijet BiH i regije odjeknuo je kroz brojne reakcije od Slovenije do Makedonije.

Izvor: Klix.ba
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter