NogometSport

Preminuo navijač koji je s kašike bagera gledao meč Premijer lige

Jedna od najzanimljivih scena iz ove sezone Premijer lige BiH zabilježena je već u prvom kolu. Kako gledateljima nije dozvoljen ulaz na stadiona dvojica navijača Širokog Brijega su utakmicu protiv Tuzla Cityja posmatrali s kašike bagera.

Široki Brijeg je u četvrtak saopštio tužnu vijest kako je jedan od dvojice navijača, 51-godišnji Miroslav Soldo – Srbinović preminuo.

“S velikom tugom i žalosti ovoga poslijepodneva primili smo vijest o iznenadnoj smrti 51-godišnjeg Miroslava Solde – Srbinovića. Pokojni Miro bio je primjer istinskog navijača i privrženika bojama NK Široki Brijeg. Nije bilo utakmice na kojoj nije bodrio momčad s Pecare. Bilo da se igrala natjecateljska, pripremna ili, pak, revijalna utakmica, Mirina podrška nikad nije izostajala.

Čak i u ova loša vremena, vremena koronavirusa koja su navijače odvojila od stadiona, Miro je našao način kako bodriti svoju momčad. Na utakmici protiv FK Tuzla City na otvaranju sezone iz kašike bagera je izvan stadiona navijao za plave, a ova je fotografija snimljena upravo na toj utakmici i ostat će kao vječna uspomena na jednog od najvećih i najprivrženijih navijača našega kluba.

Dragi Miro, počivaj u miru Božjem, a tvojoj obitelji i prijateljima duboka sućut”, saopštili su iz Širokog Brijega.

Izvor: Sportsport.ba

Slični članci

Back to top button