Region

Srbija povlači odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore

Srbija je još sinoć, unilateralno, povukla odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore, saopćila je nakon sastanka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom vanjskih poslova Nikolom Selakovićem, premijerka ove zemlje Ana Brnabić. 

“Predsjednik Vučić pozvao je mene i ministra Selakovića na razgovor da se konsultujemo oko odluke vlade. On razumije i podržava ovu odluku, jer je u skladu sa Bečkom konvencijom, i protokolima. Ali, nam je rekao da su konvencije važne, ali da su život i naše prijateljstvo sa Crnom Gorom važnije“, prenijela je Brnabić.

Srbija je u subotu uskratila gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru Tarzanu Miloševiću, nakon što je Crna Gora proglasila srbijanskog ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića personom non grata.

Brnabić je podsjetila da je to učinjeno u skladu sa članom 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

U želji da Srbija pruži još jednom ruku saradnje i prijateljstva, jer je bilo dosta sukoba u regionu, Vučić je zamolio predstavnike vlade da preispitaju tu odluku.

“Konsultovali smo i predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su ovu odluku podržali. Srbija je unilateralno, jednostrano povukla odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji”, rekla je Brnabić.

Izvor: Blic

Slični članci

Back to top button