Svijet

U Kremlju se ubio Putinov tjelohranitelj?

Službenik ruske Federalne službe zaštite (FSO) odgovoran za čuvanje predsjednika Vladimira Putina (njegov tjelohranitelj) navodno se ubio unutar zidina Kremlja, izvijestili su ruski mediji u ponedjeljak.

Agencija Tass navode neimenovani izvor koji je potvrdio da se tjelohranitelj Putina Mihail Zaharov ubio. Njegove kolege povezale su ovo samoubistvo s povećanim prekovremenim satima i ravnodušnošću poslodavaca prema radnim uvjetima.

Ruski mediji pišu kako je praksa prekomjernog rada postala češća zbog kritičnog nedostatka osoblja na FSO-u. Navodi se da zaposleni često moraju raditi ne samo u svojoj smjeni, već i umjesto svojih kolega koji su otišli. Ovi prekovremeni sati nisu plaćeni.

Također, kako pišu ruski mediji, FSO je nedavno prekinuo politiku dopuštanja prijevremene penzije za članove koji su nakupili dovoljno prekovremenih sati, poništavajući sve njihove dodatne sate.

FSO je ruska vladina agencija čiji je zadatak zaštita visokih zvaničnika, uključujući predsjednika. Izvor TASS-a tvrdi da Zaharov nije služio u jedinici odgovornoj za Putinovu ličnu zaštitu, što je u suprotnosti tvrdnjom Baza Telegram channela da jeste.

Slični članci

Back to top button