Zanimljivosti

“Svemogući” Golf 3 povukao autobus uzbrdo po zaleđenoj cesti (VIDEO)

Negdje u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg, u blizini Kirchheima, nastao je ovih dana zanimljiv video zapis. Na brdskom putu prekrivenom snijegom i ledom zaglavio je autobus lokalnog autoprijevoznika, i nije se mogao izvući te savladati uspon pred sobom. Srećom, tu se našao vozač legendarnog Golf-a treće generacije i priskočio vozaču autobusa u pomoć.

Ali nije bila riječ o bilo kakvom Golfu, već o izvedbi 4×4.

Volkswagen Golf “trojka”, u izdanju VR6 Syncro sa pogonom na sva četiri kotača, što se u ovom zimskom šlepanju pokazalo kao ključno. Kao što vidimo na snimci, za tek nekoliko sekundi autobus je izvučen uzbrdo, po prilično neugodnom skliskom terenu, na oduševljenje njegovog vozača i svih prisutnih.

Ovo je još jedan dokaz da je Golf s pravom već desetljećima vjerojatno najpoznatiji model automobila u Europi te da zasluženo ima kultni status na Balkanu i šire. Voljeli bismo vidjeti kako bi se u ovoj ulozi snašao, primjerice, novi električni ID.3 i koliko bi mu pametna raspodjela snage iz elektromotora i sva čuda moderne tehnologije bili od pomoći u šlepanju autobusa uzbrdo i po snijegu.

Izvor: autonet.hr

Slični članci

Back to top button