Crna hronika

Kobno mjesečarenje: Trogodišnja djevojčica smrznula se do smrti u vlastitom domu

Trogodišnja Angelina pronađena je mrtva u blizini ulaznih vrata svojeg doma u gradu Satki na jugu Rusije. Njezina majka Svetlana Kuleshova krenula ju je tražiti nakon što je vidjela prazan krevet.

”Spremila sam Angelinu u krevet i zaspala je prije ponoći. Mi smo gledali TV i također otišli u krevet. Kad smo se ujutro probudili, nismo ju našli u krevetu. Našli smo je u hodniku. Ležala je na podu”, izjavila je majka Svetlana.

Prema riječima Angelininih roditelja, bila je sklona mjesečarenju i često su je morali vraćati u krevet. Majka vjeruje da je Angelina mjesečareći došla u hodnik i zaspala. Taj se dio kuće ne grije. Majka kaže da ona i njezin suprug nisu čuli nikakve zvukove. Policija je pokrenula krivični postupak zbog uzrokovanja smrti nemarom protiv majke, kojoj prijeti do dvije godine zatvora.

Lokalni dužnosnik za provedbu zakona Mikhail Krokhin komentarisao je:

”Istraga je utvrdila da je djevojčica sama napustila unutarnje područje kuće. Ušla je u hodnik gdje je promrzla i umrla”, kazao je Krokhin, prenosi Daily Mail. Prema izvješćima, temperatura u hodniku, gdje je djevojka umrla, iznosila je -15 stupnjeva Celzija.

Svetlaninu drugu kći, od godinu dana, oduzela je socijalna služba. Dijete će ostati u sirotištu barem dok istraga ne završi, kažu izvješća. Psiholozi trebaju razgovarati sa Svetlanom kako bi potvrdili istinitost njezina svjedočenja, priopćilo je tužiteljstvo.

Izvor: Dnevnik.hr

Slični članci

Back to top button