Svijet

Velika snježna oluja u SAD: Pogledajte nevjerovatne scene!

Hladno nevrijeme s ogromnim količinama snijega, leda i kiše očekuje se od Cape Coda, preko Massachusettsa do Georgije, a zatvoreni su aerodromi u New Yorku, Bostonu i Philadelphiji

Aviokompanije u SAD otkazale su u srijedu i četvrtak više od 1300 letova nakon što je izdano upozorenje da se ne ide na put, jer se veliki dio Amerike priprema za jednu od najvećih snježnih oluja zadnjih godina. Očekuje se da će ponegdje pasti i do pola metra snijega, a najavljena je i ledena kiša, piše USA Today.

Hladno nevrijeme s ogromnim količinama snijega, leda i kiše očekuje se od Cape Coda, preko Massachusettsa do Georgije, a zatvoreni su aerodromi u New Yorku, Bostonu i Philadelphiji.

New York već zatrpan snijegom, New Jersey i Connecticut također, kao i još neki gradovi u kojima je vrlo otežan i cestovni saobraćaj, javlja New York Times.

U New Yorku je zabilježeno nekoliko desetaka sudara jer ralice ne stižu očistiti velike količine snijega s ulica, a dvoje ljudi je poginulo u Pennsylvaniji u lančanom sudaru 60 automobila. Građanima je preporučeno da ne izlaze ako ne moraju.

Izdana su upozorenja za 14 saveznih država i mnogi ovo najavljuju kao “oluju desetljeća”.

Otkazano je i preko stotinu letova na aerodromu Dulles u Washingtonu, iako je za to područje najavljeno tek par centimetara snijega.

Otkazano je i na stotine vozova, a smirivanje vremena očekuje se tek iza vikenda.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button