Crna hronika

Drama na Ilidži: Cijela porodica uhapšena zbog napada na policajce

Na Ilidži se u četvrtak odvijala prava drama. Policija je nakon dojave pokušala zaustaviti vozilo u kojem se nalazio osumnjičeni za razbojništvo, no on im je u dva navrata bježao, pri čemu je čak pokušao vozilom udariti policajca.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, policija na Ilidži je oko 22.15 sati obaviještena da je uočeno vozilo marke “infinity”, sive metalik boje kojim upravlja vozač M. Z. iz Ilidže, a za kojeg se sumnja da je u srijedu počinio razbojništvo i nanio lakše povrede S. K. iz Ilidže.

Policija je, krećući se službenim vozilom, davanjem zvučnih i svjetlosnih signala pokušala zaustaviti ovo vozilo, ali se vozač odbio zaustaviti te je nastavio voziti prema Blažuju. Ubrzo su ga policajci zaustavili, ali je vozač u trenutku kada je jedan policajac prilazio vozilu naglo krenuo unazad, a odmah potom i naprijed krenuo u pravcu policajca s namjerom da ga udari vozilom.

Policajac je tada kako bi odbranio sebe i kolegu iz pištolja ispalio tri metka prema vozilu, nakon čega je vozač M. Z. (1995. godište) velikom brzinom pobjegao prema Blažuju.

No, već oko 22.30 sati policajci su ga pronašli i uhapsili zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti. Zbog istog krivičnog djela, napada na policiju, tom prilikom su uhapšeni i: S. Z. rođen 1966. godine, S. Z. rođena 1971. godine i A. Z. rođena 1998. godine, svi iz Ilidže. Kako saznaje Faktor, riječ je o cijeloj porodici koja je uhapšena zbog napada na policajce.

Obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, a uhapšene osobe su predate u prostorije za zadržavanje MUP-a KS. Policija radi na dokumentovanju krivičnih djela.

Slični članci

Back to top button