BiH

Oglas za iznajmljivanje vikendica nasmijao sve na društvenim mrežama

Pred novogodišnje praznike kada su svi u pronalasku savršene lokacije za odmor, na Facebooku se pojavio oglas koji je nasmijao gotovo sve korisnike.

Naime, Amir Pecar je objavio veoma zanimljiv post na svom profilu ukojem je naveo sva moguća mjesta koja možete iznajmiti za odmor u periodu praznika koji su pred nama, a to su vikendica, stan, kuća za odmor.

U nastavku prenosimo status u cijelosti.

– Budući da je vrijeme praznika pred nama, spremio sam vam mali tumač oglasa za najam lokacije za odmor (stana, vikendice, kuće za odmor).

1. U RETRO STILU

Vlasnik je veći dio života proveo prebacujući stare stvari iz stana i firme u vikendicu. Najnovija stvar tamo je Obodin frižider iz 1986.godine.

2. NA MIRNOM MJESTU

Vikendica je udaljena oko 85 kilometara od centra dešavanja. Ako npr.skijate, morate biti takmičar u biatlonu da se do ski lifta probijete kroz vukove i lisice. Ovaj fantastični trening i velika šansa da se izgubite u šumi,vam omogućava da se nakon samo tri dana osjećate sretnima kada vidite drugo ljudsko biće. Dakle, promiče duh novogodišnjih praznika.

3. POGODNA ZA SMJEŠTAJ DO 12 OSOBA

Ima 3 kreveta, ostalo su uračunati kvadratni metri prostora na podu, ali sa ergonomski oblikovanim brodskim podom iz 1982.godine. Pozicije na podu su jasno obilježene, kako bi ostao koridor za toalet u slučaju da nekome prigusti u gluho doba noći, a pri tom se uspije iskobeljati iz vreće za spavanje. Noćni pišač mora da se elegantno kreće u koracima engleskog valcera između kolega smještenih na podu.

4. POVOLJNO

Najam po noći je 200 maraka, ali morate uzeti najmanje 45 dana u komadu. Za Novu godinu, cijena za 3 dana je oko 60.000 KM.

5. PARKING OBEZBJEĐEN

Obezbjeđen parking predstavlja širok zamah ruke domaćina, koji pokazuje potez uz samu cestu, uz rečenicu “evo tu se poredajte”. Čupanje vlastitih auta, nakon tri dana boravka od strane nadležne službe ili dobrog samarićanina sa quattro pogonom je zagarantovan.

6. PRODAVNICA U BLIZINI

Već smo konstatovali da ništa tu nije u blizini, pa se nemojte zavaravati da je i sa prodavnicom drugačija situacija. Ako se probijete do same prodavnice, sadržaj je slijedeći: pašteta nepoznatog proizvođača, vigor votka, čudni rizling u kojem se sunce presijava kao u kaleidoskopu, ćumur za roštilj, Eurokrem blok, Frondi, mesni narezak, pola hljeba i polovina Poli salame u najlonu sa potpuno razvijenom kulturom plijesni na prvoj šniti. Sve po jedan komad. Ako neka od dama treba higijenske uloške, gazdarica granapa ima pakovanje pod šankom, ali onih starih na kojima mogu spavati do dvije osobe.

7. OSOBE IZ SVIJETA ESTRADE SU BORAVILE KOD NAS

Branka Sovrlić jednom prespavala.

8. BORAVIĆETE SAMI U PROSTORU

Nećete, vlasnik će doći svaki dan da vas obiđe i vidi da li se još uvijek drži ručka na Obodinu i biće bijesan što neko sjekiru za drva nije ostavio na mjesto. Ljubazno ćete ga ponuditi rakijom i uhvatiti sebe 12 sati kasnije kako pripiti raspravljate o politici i “nikad rahatluka k’o prije” jer se lik nikada nije makao iz kuće. Naravno, ide i priča o Branki Sovrlić.

9. SMJEŠTAJ ETAŽNOG TIPA

Znači da je neko najebao jer će ga zapasti spavaonica pod samim krovom kuće i moraće da se penje i silazi preko stepenica koje se penju kroz prolaz širine struka Naomi Campbell sa 17.godina. Naravno, po pravilu, najdeblji volontira da ide gore da spava.

10. SOPSTVENO GRIJANJE

Siguran znak da ćete ložiti k’o mutavi 0-24. Pucketanje vatre uz kamin je ugodno, ali kada peć nije uzeta na otpisu iz firme u kojoj je radio vlasnik i bila je predviđena da zagrijava željezo za kovanje i da se u nju trpa Kreka visokokalorični ugalj. Tako da kada 30.12. počnete ložiti drva u nju, ona postigne optimalnu temperaturu negdje oko 3.januara naredne godine.

Slični članci

Back to top button