Svijet

Ribar ispričao detalje: Avion je poput munje pao u more i eksplodirao

Avion Boeing 737 – 500 indonezijske kompanije Sriwijaya Air, u kojem je bilo 62 ljudi – 56 putnika, od kojih desetero djece (neki mediji javljaju da su među njima najmanje tri bebe) i šestero članova posade (dva pilota i četiri stjuardese), srušio se oko 14 sati i 40 minuta po lokalnom vremenu (oko 9.40 po srednjoeuropskom vremenu) u području između otoka Laki i Lancang u Javanskom moru.

Avion na letu SJY 182 iz glavnog indonezijskog grada Jakarte s aerodroma Soekarno – Hatt prema Kota Pontianaku, administrativnom središtu zapadnog dijela otoka Kalimantan (Borneo), poletio je u 14.36 sati po mjesnom vremenu, da bi samo nakon nekoliko minuta (najvjerojatnije, kako javljaju agencije, nakon tri do četiri minute) na visini od oko tri hiljade metara izgubio vezu s kontrolorom leta i uskoro nestao s radara.

Stanovnici arhipelaga Kepulauan Seribu (Tisuću otoka) nedaleko od Jakarte, prenose lokalni indonezijski mediji, kažu kako su čuli dvije eksplozije. Mjesni ribar Solihin rekao je za indonezijsku redakciju BBC-ja da se Boeing srušio nedaleko od njegovog broda.

Avion je poput munje pao u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod”, kazao je indonezijski ribar medijima.

Uskoro su fotografije i snimke ostataka zrakoplova, sjedalica i prtljage koje su napravili lokalni ribari preplavile društvene mreže, ali kako su kazali, primijetili su i beživotna tijela putnika kako plutaju površinom mora.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button