BiH

Dodikova miljenica Sanja Vulić podnijela nove krivične prijave

Sanja Vulić, poslanica SNSD u Predstavničkom domu BiH, potvrdila je za Srpskainfo da je Tužilaštvu BiH podnijela prijavu protiv članova CIK i lidera SDS i PDP, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, zbog zloupotrebe položaja i nanošenja štete Gradu Doboj, u kome još nisu potvrđeni rezultati lokalnih izbora.

Kako kaže, “skandalozno je da dva mjeseca Dobojlije ne znaju koga su izabarali”.

“CIK nema ni jedan dokaz o eventualnim propustima ili prevarama na biračkim mjestima, sve što imaju jeste pravljenje vještačke krize i to na zahtjev političkih mentora. Na sceni su nasilje i nepravda, naročito nepravda nad ljudima koji nisu ništa krivi, a u ovom slučaju su to svi građani Doboja, njih oko 70.000, koji su zarobljeni političkom igrankom određenih članova CIK i predsjednika političkih stranaka. Zato sam uputila krivičnu prijavu protiv predsjednika CIK BiH Željka Bakalara, članova Suada Arnautovića, Vanje Bjelice Prutina, Irene Hadžiabdić, Jovana Kalabe, Ahmeta Šantića, te političkih lidera Mirka Šarovića i Branislava Borenovića“, rekla je Vujić.

Prema njenim riječima, Izborni zakon jasno obavezuje CIK da u roku od 30 dana od dana održavanja izbora utvrdi i objavi izborne rezultate.

Izvor: Srpskainfo

Slični članci

Back to top button