Region

I pored strogih epidemioloških mjera: Pogledajte fotografije s bazena

I pored strogih epidemioloških mjera u Hrvatskoj koje su na snazi, i ostaju na snazi do 31. januara, bazeni u zatvorenom posluju vrlo korektno s obzirom na pandemiju koja trese svijet više od godinu dana. 

Direktor Štaba civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da u tome ne vidi veliki problem.

Moguće je, kao što znate od početka uvođenja mjera, da se potraži neka rupa u onome što je propisano. Međutim, ne bih sad predstavljao to kao velik problem”, izjavio je Božinović.

Foto: Dnevnik.ba: Gužva u bazenu

Također, rekao je da inspektori provode nadzore, no unatoč nadzorima s ovom situacijom nisu upoznati, već je o problemu saznao putem medija.

Nezadovoljna čitateljica Dnevnika.hr poslala je nekoliko fotografija iz jednih termi nadomak Zagreba, gdje se jasno vidi nedostatak socijalne distance i nepoštivanje epidemioloških mjera.

U Hrvatskoj se od početka uvođenja mjera špekulira i iskazuje nezadovoljstvo dvostrukim mjerilima, na što Stožer odmahuje glavom.

Ministar Božinović svjestan je situacije te će se za nju i pobrinuti slanjem inspekcije na teren da se utvrde sve okolnosti mogućih kršenja propisanih epidemioloških mjera.

‘Ja znam na što želite ukazati, da neke aktivnosti nisu dopuštene, pogotovo kad je u pitanju bavljenje sportom, a negdje se pronađe neka rupa. Ne u zakonu, nego u odluci da se nešto organizira, ali tome ćemo se posvetiti slanjem inspekcija civilne zaštite da vidimo o čemu se tu radi”, zaključio je Božinović.

Izvor: Dnevnik.hr

Slični članci

Back to top button