BiH

Ljubav u zatvoru: Fatalna Sunita i opasni kriminalac Suljović žele se vjenčati

Fatalna Sunita Hindić (22), koja je zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića, (55) nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i po godine iza rešetaka pronašla je ljubav koju želi krunisati brakom. 

Pritvorenica Hindić, poznatija kao „fatalna Sunita“, odlučila se udati za osuđenika iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Ferida Suljovića Ćiću (40).

Ova informacija potvrđena je iz Kantonalnog suda Mostar.

Kako je za Avaz kazao sudija Elis Sultanić, koji je predsjedavao Sudskim vijećem koje joj je izreklo osuđujuću presudu, u vezi njenog zahtjeva odluka još nije donesena.

U Upravi KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati zahtjev koji je Hindić uputila prema Sudu, a kako je rečeno, pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora.

Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili, zakonski, postati supružnici, za sada nije poznato.

Inače, Hindić čeka konačni sudski epilog, a napokon je nakon žalbe Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona u vezi presude Kantonalnog suda Mostar, na Vrhovnom sudu FBiH za 20.januar zakazana apelaciona sjednica.

S druge strane, Suljović je prije mjesec uhapšen u Hrasnici, nakon što se krajem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa „guli“ kaznu od godinu i dva mjeseca. On se na području Sarajeva krio više od tri mjeseca.

Suljović je, također, prije više od godinu, zajedno sa još četiri zatvorenika pokušao pobjeći iz mostarskog zatvora u čemu su ih spriječili policajci.

Inače, on je ranije, presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Marija Tomasa koje se dogodilo 2010. godine.

Izvor: Avaz

Slični članci

Back to top button