Posao

BiH: Predstavljen savremeni Logosoft Data Centar

Kompanije Microsoft BiH i Logosoft predstavile su u utorak novi, savremeni Data Centar koji će biti otvoren u martu. Logosoft Data Centar koji će biti smješten u zgradi Mašinskog fakulteta u Sarajevu, ponudiće još bolje, kvalitetnije, tehnološki savremenije i sigurnije funkcionisanje servisa Logosofta, a time i kvalitetnije poslovanje klijenata kompanije.

“Po uzoru na svjetske koncepte, Logosoft Data Centar nudi nove mogućnosti i usluge za sve vrste  kompanija. Izgrađen je po najsavremenijim tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima te pruža velike kapacitete za smještaj servera, isporuku različitih cloud servisa, a sve to uz maksimalnu fizičku i online sigurnost kao i pristup velikim brzinama putem Logosoft optičke mreže i tehničku podršku 24/7. Uz cloud rješenja Logosoft Data Centra dobijate brza, jednostavna i efikasna IT rješenja shodno potrebama i budžetu vaše kompanije”, kažu u Logosoftu.

Na konferenciji za medije dvije kompanije najavile su i nastavak partnerstva u organizaciji Microsoft NetWork, najveće IT konferencije u BiH. Logosoft je sedmi put zaredom Platinum sponzor konferencije koja će se ove godine održati od 19. do 21. aprila u Neumu.

“Logosoft, kao jedna od najvećih IT kompanija u BIH, te prvi Microsoft BH partner, sa stažom od 20 godina, prepoznaje i podržava važnost razvoja novih tehnologija, novih rješenja i unapređenje znanja. Konferenciju MS Network podržavamo od samog početka i smatramo je najznačajnijim IT događajem u našoj zemlji. To je za nas izvrsna prilika da predstavimo rješenja na kojima radimo i družimo se sa svima kojima je IT posao ili hobi. Zato nam je i posebno drago što konferencija raste iz godine u godinu, što nedvojbeno govori da je prepoznata kao vrlo bitan i koristan događaj”, izjavio je Damir Dizdarević, zamjenik direktora i Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta.

Ovogodišnja konferencija održava se pod sloganom ”Na sedmom nebu”, a predstavit će nova rješenja, i zasigurno otvoriti nove poslovne prilike.

”Sretni smo što je Logosoft od samog početka uz našu konferenciju, zajedno smo je razvijali, i danas smo ponosni što je to najveća IT konferencija u BiH, ali i jedna od najvećih u regionu. Svake godine se trudimo dovesti renomirane stručnjake i opravdati očekivanja ne samo svih učesnika već i sponzora. Naša dugogodišnja saradnja sa Logosoftom kao našim partnerom ukazuje na uzajamnu podršku kroz različite projekte i zajedničke ciljeve promocije poslovnih i IT rješenja. Zaista smo jako ponosni što iz godine u godinu bilježimo rast učesnika i s nestrpljenjem čekamo i sedmu NetWork konferenciju”, istakao jeOmar Krivošija, direktor kompanije Microsoft BiH.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button