BiH

Članica CIK-a koju je Dodik vrijeđao zbog braka s Bošnjakom: Napadi se mogu nastaviti još žešće

Članica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica Prutina jučer je izložena uvredama lidera SNSD-a Milorada Dodika samo zbog toga što je glasala za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

Dodik je na konferenciji za medije u Doboju “kritikovao” članicu CIK-a iz reda srpskog naroda jer je u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman kako bi Dodik kazao.

“Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno”, kazao je Dodik.

No, na samoj sjednici CIK-a, nekoliko sati prije Dodikovog ispada, Bjelica Prutina je znala šta je očekuje pa je odlučila i poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

“Želim reći da se niko ne može sakriti iza mene i da niko ne može očekivati da pod pritiskom neću djelovati u okviru zakona. I to imam potrebu da kažem veoma jasno. To se odnosi na ovaj slučaj i na neke druge slučajeve koje smo razmatrali kada sam indirektno ili direktno kroz medije ili na neki drugi način bila izložena pritiscima”, rekla je.

Članica CIK-a je zatim dodala i da će uvijek raditi u okviru zakona.

“Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona. Napadi se mogu nastaviti još žešće”, kazala je Vanja Bjelica Prutina.

Nova Dodikova izjava izazvala je brojne osude i kritike, a neki su poručili da brojni visoki funkcioneri u SNSD-u i RS-u imaju mješovite brakove, što znači da je Dodik uvrijedio direktno i svoje saradnike.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button