BiH

Stanić: Kako je Dodik nesmotrenom izjavom uvrijedio Cvijanovićevu, Špirića i Radmanovića

– Jučerašnjim Dodikovim napadom na članicu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Vanju Bjelicu-Prutinu, kada je rekao da je i to što je bila udata za muslimana utjecalo na poništenje izbora u Doboju, ustvari je i napad na predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska Željku Cvijanović, koja je iz “mješovitog” braka – istaknuo je šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke Miladin Stanić.

On je dodao i to da se na nacionalnoj osnovi ne smije niko vrijeđati.

– Ako je dozvoljeno da osoba iz “mješovitog” braka bude predsjednik RS-a, zašto bi bilo zabranjeno da član CIK-a bude ili je bio u “mješovitom” braku – pitao je Stanić, piše “Oslobođenje”.

On je naglasio da Dodik, prije nego počne da daje šovinističke uvrede, pogleda malo ko su ljudi koji ga okružuju.

– Većina Dodikovih najbližih saradnika živi u “mješovitim brakovima”. Nikola Špirić, Nebojša Radmanović i mnogi drugi žive u “mješovitim brakovima”. Nije dovoljno, a ni moralno, ženi promijeniti ime da bi se u javnosti predstavio kao nekakav “veliki Srbin” – kazao je Stanić.

Govoreći o aferi “Ikona”, Stanić je rekao da se taj slučaj nikada neće riješiti.

– Najveća sramota za jednog srpskog državnika je da uradi to što je uradio Dodik. On zna ko mu je dao ikonu, ali zbog bliskosti s tom osobom, neće da joj otkrije ime. Ta ikona je nelegalnim putem došla do njega. Afera “Ikona” je nevjerovatna bruka i sramota – zaključio je Stanić.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button