Tenis

Džumhur u Australiji uz pomoć djevojke Barbare trenira u hotelskoj sobi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur se već sedmi dan nalazi u karantinu u australskom Melburnu uoči početka prvog Grand Slama u sezoni – Australian Opena, a objavio je da mu u praktičnim treninzima u hotelskoj sobi pomaže djevojka Barbara.

Džumhur će u karantinu provesti ukupno 14 dana od dolaska na tlo Australije jer je u njegovom avionu zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom, a iako ima antitijela i već je prebolovao ovaj virus, morat će slijediti rigorozan protokol i bez adekvatnih treninga čekati početak prvog Grand Slama.

Na svom Instagram profilu objavio je videosnimak kojim je prikazao da ipak pronalazi način da se kako-tako spremi za igranje na glavnom turniru, a tokom praktičnog treninga u sobi pomoć mu pruža djevojka Barbara.


“Trening u hotelskoj sobi je lakši uz pomoć najboljeg trenera”, napisao je Damir između ostalog u opisu uz oznaku djevojke Barbare Šegetin. Ovaj par zajedno je došao u Australiju, a svoju vezu ozvaničili su početkom 2021. godine.

Džumhur je nedavno u razgovoru za Klix.ba istakao da će se biti jako teško spremiti za zahtjevni Australin Open s obzirom na to da 14 dana neće moći izaći iz sobe, no da se sve radi kako bi se prvi ovogodišnji Grand Slam nesmetano igrao uz prisustvo publike.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button