Nogomet

Dodik: Fudbalska reprezentacija BiH u Banjoj Luci? Nema potrebe, ne navijam za BiH

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, neće podržati inicijativu da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u budućnosti igra svoje mečeve i u Banjoj Luci.

Na pitanje novinara tokom konferencije za medije Dodik je rekao da bi to bio događaj visokog rizika.

“Neću podržati inicijativu. Neka fudbalska reprezentacija igra gdje igra, nema potrebe da igra u Banjoj Luci. Nema potrebe. To bi bio događaj visokog rizika i nama to naravno ne treba. Ja nisam navijač BiH, nijednog nivoa, ali kao čovjek u sportu nisam imun da dobre uspjehe čestitam”, rekao je Dodik.

Dodao je:

Sjetim se one sramne utakmice koju je BiH igrala u Portugalu, kada je sudija produžavao utakmicu dok nisu dali gol. To je bilo sramno”, kazao je.

Ipak, to je bio susret protiv Španije odigran u Valenciji 2005. godine, koji je okončan rezultatom 1:1. Španija je tada dala gol u 97. minuti, iako je sudija produžio meč šest minuta.

Komentarišući dalje ovu temu – Dodik je rekao da navija za Srbiju i da uspjesni te reprezentacije njega raduju, te KK Igokeu, koja je izborila Top 16 FIBA-ine Lige prvaka.

“Nemam pojma kakva je atmosfera u Fudbalskom savezu, ali spreman sam da pomognem Košarkaškom savezu, FS BiH je stabilan. KSBiH ima ozbiljne probleme, spreman sam da ako moje kolege iz Predsjedništva budu saglasne, da saniramo te probleme. Oni su nekoliko miliona maraka. Spreman sam da naložim određenim strukturama da to urade”, rekao je Dodik.

Na koncu je poručio da košarka treba da se igra i da tu nema nikakav problem.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button