BiH

Slučaj Memić: Uhapšen otac Alise Mutap i policajac MUP-a KS

– Znao sam da će doći ovaj dan: Otac pokojnog Dženana Memića o akciji SIPA u Sarajevu.

Po nalogu Tužilaštva BiH službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizovani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.  Dvije osobe su do sada uhapšene.

Na vijest o pretresima reagovali su iz grupe Pravda za Dženana Memića.

– A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak – naveli su.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, u izjavi za N1 portal je kazao da je vjerovao Tužilaštvo BiH.

– Dočekasmo nakon pet godina. Ifet (Feraget, advokat porodice Memić) je rekao na početku ‘Murize, ovo će trajati pet godina’. Mada ovo još nije kraj, ovo je tek početak. Ja sam znao za ovo, ćutali smo, morali smo. Znao sam da će doći ovaj dan – kazao je Muriz za N1.

On je kazao da je od početka vjerovao Tužilaštvu BiH.

U okviru istrage u predmetu ubistva Dženana Memića pripadnici SIPA-e pretresaju kuću Zijada Mutapa i Hasana Dupovca, saznaje Istraga. Oni su, kako je potvrđeno u SIPA-i već uhapšeni.
Zijad Mutap je otac Alise Mutap koja je u bila sa Dženanom Memićem u noći kada je smrtno stradao u sarajevskom naselju Ilidža. Hasan Dupovac je pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo koji je tada bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage.
Izvor: N1

Slični članci

Back to top button