BiH

Završeno suđenje poznatom folk pjevaču: Halid Muslimović se tereti za nasilje nad ljubavnicom

U banjalučkom Osnovnom sudu završeno je suđenje folk pjevaču Halidu Muslimoviću, po optužnici za premlaćivanje nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić iz Melburna, a presuda će naknadno biti izrečena.

Na ročištu trebalo je da se sasluša vještak medicinske struke, kojeg je predložila odbrana, ali se on nije pojavio u sudnici. Muslimovićev branilac, advokat Milenko Tomić rekao je da vještak nije mogao doći, jer ima zakazanu odbukciju. Ostao je kod prijedloga za saslušanje vještaka, a tužilac Igor Cimeša je konstatovao da mu to liči na odugovlačenje postupka.

S ovim tvrdnjama saglasan je i sudija Zoran Milojica i odbio prijedlog odbrane, pojašnjavajući da su imali dovoljno vremena, te da su u četiri navrata mogli dovesti vještaka, što nisu učinili. Budući da nije bilo prijedloga za izvođenje novih dokaza, glavni pretres je završen. Milojica je pozvao stranke da pređu na završnu riječ, ali je Muslimovićev branilac zatražio odgodu, jer na to nije bio spreman.

Sud je to prihvatio i postupak je odložen.

Podsjetimo, Halida Muslimovića optužnica tereti za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje bezbjednosti. U optužnici se navodi da je 27. jula 2018. godine na putu ka Banjaluci u autu navodno verbalno i fizički napao Sonju Bašić s kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom trenutku je zaustavio vozilo i za kosu je izvukao sa mjesta suvozača i bacio na beton, da bi je opet ugurao u auto i odvezao do Banjaluke, udarivši je više puta. Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji, navodno je zaprijetio riječima:

– Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati.

Bašićeva je posvjedočila da je napad uslijedio nakon što je od Muslimovića tražila da joj vrati skoro 400.000 KM koje mu je tokom trogodišnje veze bila uplatila. Muslimović je tvrdio da priča o dugu nije tačna. Negirao je optužbe, navodeći da mu je sve napakovano, te da je Bašićeva u kritično vrijeme bila pijana, pišu Novosti.

Izvor: Novosti.rs

Slični članci

Back to top button