Nogomet

Džeko i Roma postigli pakt!

Džeko je opet bio na izlaznim vratima Vučice, ali su u rimskom klubu na vrijeme shvatili da bez popularnog Dijamanta ne mogu ostvariti prvenstveni cilj, a to je plasman u Ligu prvaka.

Kapiten bh. reprezentacije i Roma su postigli neku vrstu pakta koji će trajati do kraja sezone i to na obostranu korist.

Džeki je potrebno da bude na terenu i da igra, a Romi je neophodan kalibar takvog napadača sposobnog da zabija golove i donosi pobjede.

Sarajlija je igrao pola sata u porazu od Juventusa. A nakon gubitka bodova i treće pozicije odlučili da promjene ploču jer se bez Džeke u napadu ne može.

Kada se okonča sezona ponovo će se sjesti za stol. Završila Roma u Ligi prvaka ili ne rastanak se čini kao logičan slijed događaja nakon turbulentnog januara.

Sa platom od 7.5 miliona eura Džeko je jedan od najplaćenijih igrača u Seriji A i Romi će iz tog razloga biti izuzetno teško postići sporazumuni raskid ugovora.

Iz trenutne perspektive ostanak Dijamanta će zavisiti od budućnosti Paulo Fonsece. Ukoliko Portugalac zbog slabijih rezultata bude morao pakovati kofere Džekine šanse za ostanak se čine većim.

Izvor: Sportsport.ba

Slični članci

Back to top button