BiH

Izdato narandžasto upozorenje: U ovim dijelovima BiH se očekuju intenzivne padavine

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je za sutra narandžasto upozorenje zbog očekivanih intenzivnijih padavina.

Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina i jugozapadna Bosna.

Očekivana količina padavina u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni je između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2, saoćeno je iz FHMZBiH.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana u BiH:

ZA 10.02.2021 (Srijeda), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar jak južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

ZA 11.02.2021 (Četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uglavnom kiša, a postupan pad temperature zraka, uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Temperature zraka u jutarnjim satima između 5 i 11, i postupno će opadati.

ZA 12.02.2021 (Petak), u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button