Crna hronika

Protesti građana: Poručuju da ne žele da se ponovi slučaj Davida Dragičevića

Grupa građana Bileće i Trebinja okupila se danas pred Palatom pravde u Trebinju kako bi još jednom izrazila protest što nije pritvoren jedan od osumnjičenih za „gepekovanje“ i premlaćivanje mladića iz Bileće.

Okupljeni članovi porodice otetog i premlaćenog mladića i građani su ponovili da nemaju povjerenja u pravosuđe i da će istrajati u okupljanjima dok se ne pronađu i adekvatno ne kazne počinioci ovog krivičnog djela.

Članovi porodice sumnjaju da je, pored trojice osumnjičenih, u izvršenju ovog krivičnog djela učestovalo još osoba.

– Nećemo da se u Bileći dogodi slučaj David Dragičević – poručili su okupljeni.

FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

U razgovoru sa sekretarom Osnovog suda Jelicom Ijačić članovi porodice su dobili informaciju da je Okružno tužilaštvo u Trebinju uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda da se ne odredi pritvor jednom od osumnjičenih za krivično djelo protivpravno lišavanje slobode i tjelesne povrede.

Obećano im je da će se Osnovni sud po žalbi odrediti u roku od 48 sati, do nedjelje u 10 sati.

Nakon ovog razgovora okupljeni su se razišli i najavili novo mirno okupljanje u nedjelju u 12 sati u Bileći, kako kažu,  okupiće se za bezbjednost svih građana Bileće i Hercegovine.

Prema tvrdnjama članova porodice i prijatelja nastradalog mladića Dušana Miloševića, do incidenta je došlo u kafani, a zatim su nekolicina mladića, među kojima je i jedan maloljetnik, presreli Miloševića, ubacili ga u prtljažnik automobila, premlatili, ostavili u blizini grada i zaprijetili mu da o tome ne smije niko da zna, jer će se svetiti njegovoj porodici.

Policija je ranije saopštila da je uhapšen M.Z. iz Bileće, za koga je Okružno tužilaštvo zatražilo pritvor, a Okružni sud odbacio ovaj zahtjev.

Drugi osumnjičeni Ž.V. je i dalje u bjekstvu.

Policija je za ovaj slučaj saznala na osnovu operativnih saznanja, saopšteno je ranije iz PU Trebinje, a nezvanično se saznaje da je video premlaćivanja bio viralan.  

Izvor: Srpskainfo

Slični članci

Back to top button