Crna hronika

Slučaj u BiH: Suprugu udario šakom u glavu dok je sjedila u taksiju

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona, dana 10.02.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Pehlivanović Kemala zv. “Kemo” krivičnog djela Nasilje u porodici iz člana 222. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 19.02.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

DETALJI OPTUŽNICE

Dana 25.01.2021. godine oko 18:10 sati u Zenici, u stanu u ulici Z. D. broj .. koji je u vlasništvu majke oštećene B. R., vršio psihičko nasilje prema oštećenoj, supruzi P. A., s kojim ne živi u zajedničkom kućanstvu, tako što je u prisustvu njihove dvije zajedničke maloljetne kćerke i majke oštećene, vrijeđao oštećenu govoreći da je kurva i kuja.

Prijetio je: „Ako te vidim s nekim ubit ću i tebe, tog nekog i tvoju majku“, a dana 27.01.2021. godine oko 16, 20 sati u Zenici, u ulici K. p. broj .. kada mu je oštećena dovela radi viđanja njihovu zajedničku kćerku i on je preuzeo, dok je oštećena sjedila u taksiju na zadnjem sjedištu auta, a vrata na autu bila otvorena, iznenada oštećenoj zadao udarac zatvorenom pesnicom u predjelu nosa i usta kojom prilikom je oštećena zadobila ozljede koje su konstatovane od strane ljekara u JU Dom zdravlja Zenica, Služba hitne medicinske pomoći i JU Kantonalne bolnice Zenica, Odjel ORL i MFH u vidu preloma nosa, manjeg hematoma i lacerokontuzne rane na usni donjoj.

Nasiljem je ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje člana svoje porodice s kojim ne živi u zajedničkom kućanstvu, čime je učinio produženo krivično djelo Nasilje u porodici iz člana 222. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

NAPOMENA: Svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Izvor: 072info

Slični članci

Back to top button