BiH

Salkić: U budućnosti je neophodan novi pristup i promjene koje će omogućiti ostanak

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, danas je u Banja Luci prisustvovao prigodnom programu u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U sklopu toga je promovisana i knjiga “Grad u cvatu magnolije”, autora Mehmeda Pargana.

Potpredsjednik Salkić je u svom obraćanju prisutnima rekao da je u budućnosti neophodan novi pristup i promjene koje će omogućiti ostanak, opstanak ali i dodatni povratak Bošnjaka u ovaj dio naše domovine.

“Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih datuma u modernoj historiji naše domovine. Ogromna većina naših građana izjasnila se da želi nezavisnu i samostalnu Bosnu i Hercegovinu i zbog toga svi trebamo biti sretni i ponosni. Obilježavajmo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u svakom gradu, u svakom mjestu u Bosni i Hercegovini i izvan Bosne i Hercegovine, gdje žive naši državljani. Samo tako možemo pobijediti pokušaje revizije historijskih činjenica, koje se plasiraju u ovom entitetu, da naša domovina postoji od Dejtona”, rekao je Salkić.

Salkić je također dodao “Mi smo u Dejtonu dobili mir za koji smo se borili, dobili smo nažalost i dva entiteta.

Entitet RS danas provođenjem sistemske diskriminacije kao mirnodopske metode pokušava ostvariti ratne ciljeve, te ekonomski i egzistencijalno protjerati Bošnjake”.

Kazao je kako je u budućnosti neophodan novi pristup te promjene koje će omogućiti ostanak, opstanak i dodatni povratak Bošnjaka u ovaj dio BiH.

“Ovo mora biti prvorazredno pitanje za sve patriote u zemlji i dijaspori, ono je od suštinske važnosti za opstanak Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u njoj. Pozivam sve građane Bosne i Hercegovine da u ovim danima svi zajedno masovnim obilježavanjima Dana nezavisnosti pošaljemo snažnu poruku neprijateljima naše domovine, da neće uspjeti u njenoj podjeli kao što nisu uspjeli ni oni prije njih”, istakao je Salkić.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button