Investicije

Evo kako će izgledati hotel na Plavoj vodi

Travnik dobija novu turističku destinaciju

Uskoro počinju radovi na izgradnji luksuznog hotela na Plavoj vodi u Travniku. Riječ je o poznatoj turističkoj destinaciji koja će ovim biti dodatno obogaćena.

Prema najavama investitor, inače vlasnika poznate ćevabdžinice Hari, luksuzni hotel će ponuditi brojne nove sadržaje, koji do sada u ovom gradu nisu bili zastupljeni.

– Uspješna priča u ugostiteljstvu se nastavlja, ovoga puta u malo drukčijem smjeru, ali s ciljem unapređenja smještajno-ugostiteljske ponude i obogaćivanja turističkih sadržaja i usluga u gradu Travnik – navode investitori.

Hotel, kako navode, nikako ne narušava ambijent, već se uklapa u postojeći projekat, te uljepšava i obogaćuje ovaj dio Travnika.

– Koncept redizajna postojećeg objekta zasniva se na korištenju i modernoj reinterpretaciji tradicionalnih travničkih elemenata. Stare razglednice sa ovog lokaliteta svjedoče o postojanju nekoliko objekata sa tipičnim kosim krovovima i pored Plave vode. Travničke tradicionalne kuće karakteriše struktura sačinjena od prizemlja, jednog ili dva sprata sa nizom prozora i crnog krova velikog nagiba na kraju. Etaža sprata će dobiti niz prozora i verandi od drvene konstrukcije, a sve to se prekriva nizom travničkih krovova velikog nagiba prekrivenih šindrom – navode investitori.

Idejno rješenje projektiranja luksuznog hotela potpisuje eminentni i svjetski poznat arhitektonski velikan Amir Vuk-Zec.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button