BiH

Mladi ministar nakon prozivki: Šta sam toliko progriješio?

Kaže kako ne zna kakve je kardinalne greške napravio

Medijski nastup Arnela Isaka, ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona u emisiji “Dejana talk show” izazvao je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Portal SOURCE.BA dobio je telefonsku izjavu od Arnela Isaka koji je rekao kako je doživio mnoštvo negativnih komentara, nakon što je pomenuti snimak objavljen na društvenim mrežama.

Na prvo pitanje kako se osjeća, Isak je odgovorio:

“Dobro sam mašala, kako ste vi?!”odgovorio je Isak.

Nastavio je:

“Nisam očekivao toliki pritisak javnosti, ali kad se zna ko je sve to ‘iskopo’ nakon svega što sam uradio za Zenicu i ne čudi me. Tri godine sam u politici, tokom kojih sam uradio dobre stvari za Zenicu, koje mnogi nisu za 30 godina bavljenja politikom. Imamo gradonačelnika grada Zenice, koji je obnašao sve funkcije u BiH, koji je platio da to ide sve tim tokom i sve ostale koji su ga u tome podržali.  Napadaju me, jer sam se počeo isticati po radu. Tražili su sekundu i eto dobili su to”.

Na pitanje da li smatra da gradonačelnik Zenice stoji iza svega što mu se trenutno dešava, Isak je odgovorio:

“Nije gradonačelnik, ali portal koji je to prvi objavio je blizak sa gradom Zenicom i ostalim ljudima”, rekao nam je Arnel Isak.

Tokom razgovora otkrio je na koje projekte je on najponosniji u svom dosadašnjem mandatu.

“Prije svega mislim na put ‘Za babino’, koji su obećavali 25 godina, isto tako tretman infetkivnog otpada na nivou ZDK. 15 godina nisu moji prethodnici uspjeli da riješe taj problem, ja sam ga odmah na početku svog mandata riješio. Naveo bih i prostorni plan na nivou Zenice, preko kojeg su se prepucavale sve politike u prošlosti. U prvih 100 dana mandata sam neutralisao i taj problem. Normalno je da to određenim ljudima smeta, kad se mlad neko ističe po radu. Odmah vam krenu tražiti određene sekunde, momente, u kojima ćete pogriješiti. Kada ste mlada osoba u politici, stariji nam traže greške. Šta ja sa 24 godine mogu uraditi, osim da se borim za ZDK?! Cilj mi je i dalje živjeti u ovom gradu, ne želim da se spakujem i odem van BiH”, govori Isak.

Dodaje:

“Nije ovo prvi put da se piše. Uvijek se može naći negativna i pozitivna strana priče, ja se trudim da ostanem na pozitivnoj. Sve ovo me pogodilo najviše zbog porodice, ljudi u kritikama nemaju srama, nemaju obzira, jer ne znaju moju stranu priče. Ne znaju da je možda sve bilo namontirano, ne znaju  možda, kakav je dogovor bio prije gostovanja. Šta sam ja toliko pogriješio? Ako su ono kardinalne greške za osobu koja se prvi put pojavljuje pred kamerama i koja je tek tri godine u politici, onda stvarno ne znam kakav je to podsticaj za mlade. Ko će se nakon takvih kritka od mladih usuditi da stane pred kameru”, zaključio je za kraj razgovora ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak.

Izvor: Source

Slični članci

Back to top button