BiHVijesti

Forto nakon rasprave s Čerkezom napustio sastanak

Poručio da ga je sramota

U toku je sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu

Kako doznaju Vijesti.ba, sastanak je napustio premijer KS Edin Forto nakon diskusije se predstavnikom ministarstva zdravstva FBiH Goranom Čerkezom.

Naime, kako nam je ispričao izvor, Forto je u raspravu ušao populističkim pristupom i optužujući sve druge nivoe vlast za nenabavku vakcina. Na to mu je replicirao Čerkez riječima da Forto treba da se ostavi populizma i ppmogne da se epidemiološka situacija stabilizuje. Uz to Čerkez je Forti naveo primjer Srbije koja je vakcinisala milion i po stanovnika, ali je epidemiološka situacija dramatična zbog nepoštivanja ili slabih mjera, te je poručio Forti: Umjesto što kritikijete sve druge, ostavite se populizma i donesite adekvatne mjere u KS.

Nakon toga povrijeđeni Forto je napustio je ovaj važni sastanak ne vodeći računa o tome da je on predstavnik građana KS, te se oglasio nakon sastanka:

“Imali smo uvod o tome šta je federalni nivo uradio do sada u procesu nabavke vakcina. Najbolje ću to opisati jednom hrvatskom riječju, a to je ‘susramlje‘. To je kada je vama neugodno, a neko drugi nešto radi. Meni je neugodno i mene je stid u smislu šta smo čuli o nabavci vakcina s federalnog nivoa”, naglasio je Forto.

Sastanku prisustvuje premijer Fedracije BiH Fadil Novalić, zamjenik premijera Vesko Drljača, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva kantona u Federaciji BiH

Izvor: Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button