BiH

Veći broj policajaca od sutra na ulicama bh. grada: Kazne od 500 do 1.500 KM

Prijeti im totalni lockdown

Posljednjih dana u Sarajevskom kantonu u porastu je broj zaraženih koronavirusom i hospitalizovanih osoba. Ranije je premijer KS Edin Forto kazao da rade sve da održe zdravstveni sistem funkcionalnim.

“Kapaciteti su puni, nedostaje ljudstvo”, kazao je on.

Premijer Forto je kazao da je stanje na području KS dramatično i ako se nešto ne promijeni kroz par dana bit će uveden totalni lockdown, koji je i danas bio na stolu.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je da će od sutra iz MUP-a angažirati veliki broj policijskih snaga na ključim kritičnim tačkama u KS.

Policijske snage će biti vidljive svima.

Naši policijski službenici će izdavati upozorenja, ali i izricati kazne. Kazne se kreću od 500 do 1.500 KM u zavisnosti od prekšraja.

Radit ćemo na pojačanju implementacije mjera”, poručio je Katica.

On je istaknuo da će sarajevske policija raditi i kontrolu mjera koje su već odavno poznate, a to je okupljanje više ljudi od dozvoljenog na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

I u ovom slučaju će policijski službenici u skladu sa zakonom preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

Pozivamo sve građane da od sutra poštuje upozorenja i naredbe koje su izdate i da zajedno kao partneri pobijedimo ovaj problem”, rekao je Katica.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button