Crna hronika

Tadić demantuje da je MUP RS bio u zgradi Tužilaštva BiH

Tvrdi da su to apsolutne neistine

Tužilaštvo BiH danas je medijima uputil reakciju nakon što je na nekoliko portala objavljena informacija da su pripadnici MUP RS u petak pregledali kabinet glavne državne tužiteljice Gordane Tadić na njen zahtjev.

“Apsolutna je neistina da su u petak 12. marta, u prostorijama glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, boravili pripadnici MUP-a RS, te vršili bilo kakve sigurnosne ili druge preglede. Također, ulaz i pristup zgradi i kapacitetima Tužiteljstva BiH i Uredu glavne tužiteljice, pod sigurnosnom su zaštitom i ograničenim i evidentiranim pristupom.

Ovi neistiniti navodi, vjerojatno potiču od centara bliskih pojedinim političkim opcijama čijim visokim dužnosnicima se sudi ili se procesuiraju u Tužiteljstvu BiH, te predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na glavnu tužiteljicu, tužitelje i uposlenike Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na sve pritiske, Tužiteljstvo BiH nastavit će svoj rad u skladu sa zakonom i u interesu građana Bosne i Hercegovine i ovakvi neprimjereni pritisci nas neće zaustaviti u procesuiranju nezakonitosti u Bosni i Hercegovini”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button