Crna hronika

KCUS uveo vanredno stanje

Do daljnjeg ukinuti godišnji odmor

Tokom noći u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na koronavirus testirano je 229 uzoraka, od kojih je 117 pozitivno i svi su iz kantona Sarajevo.

Nažalost, 12 osoba je izgubilo bitku s virusom.

U klinikama KCUS-a smješteno je 519 bolesnika covid19 bolesnika, a čak 60 je izrazito teških pacijenata u Posebnom respiratornom centru.

Na lokalitetu Podhrastovi od koronavirusa liječi se 107 osoba.

Sa današnjim danom, 387 uposlenika KCUS-a je na bolovanju po raznim osnovama, 109 je pozitivno na koronavirus, a 55 je u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim.

“S obzirom na trenutno stanje, Krizni štab KCUS-a proglasio je vanredno stanje i donio jednoglasno odluku o povlačenju svih uposlenika sa godišnjih odmora kao i obustavu korištenja godišnjih odmora do daljnjeg”, izjavila je za Hayat.ba generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Podsjećamo, u posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo obrađeno je 1.359 testova od čega je 502 pozitivnih, dok je u istom periodu preminulo 13 osoba, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

U odnosu na jučerašnje podatke (598 novozaraženih) bilježi se nešto manji broj novih infekcija, ali uz nešto manji broj i testiranja.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button