Tehnologija

Facebook će deaktivirati popularnu opciju

Facebook je ostavio mogućnost preuzimanja podataka, a evo kako da to uradite

Društvena mreža Facebook uskoro deaktivira opciju zajedničkog gledanja koja je korisnicima dala mogućnost gledanja videa sa prijateljima.

Facebook je odlučio deaktivirati jednu od opcija za video sadržaje. Od 16. aprila 2021. zajedničko gledanje više neće biti dostupno na Facebooku što znači da korisnici više neće moći kreirati ili pratiti zajednička gledanja na stranicama, profilima ili grupama, a sva prethodna zajednička gledanja više neće biti dostupna za ponovno gledanje.

Ako želite preuzeti svoje prošle objave ili komentare iz zajedničkog gledanja, Facebook je pružio mogućnost preuzimanja podataka koje će biti omogućeno do 15. aprila 2021. godine.

Kako preuzeti podatke? 

Za preuzimanje kopije podataka na Facebooku koristi se alat Download Your Information pomoću kojeg možete preuzeti objave za zajedničko gledanje, videe i reakcije.

Informacije o listi gledanja, posjetiteljima, statisitkama i tuđim komentarima bit će nedostupni. Podsjećamo, moguće je i preuzeti dio podataka unosom vremenskog razdoblja.

Kliknite u gornjem desnom uglu Facebooka. Odaberite Postavke i privatnost, a zatim kliknite Postavke.

U lijevom redu, kliknite na Your Facebook Information.

Kliknite na View.

Za dodavanje ili micanje kategorija kliknite na polje pored željene skupine podataka.

Kliknite na polje Create File kako biste potvrdili zahtjev. Nakon podnošenja zahtjeva preuzimanje će se nalaziti u sekciji Available Copies unutar alata Download Your Information.

Facebook ističe da za pripremu preuzimanja korisnici moraju čekati nekoliko dana, nakon čega će dobiti podsjetnik o spremnom preuzimanju. Za preuzimanje uđite u Available Copies i kliknite na Download.

Unesite šifru i preuzimanje će početi, piše Tportal.hr.

Izvor: Tportal.hr

Slični članci

Back to top button