BiH

Članovi Naroda i pravde napuštaju stranku: Među njima i kantonalna zastupnica i ministar u vladi

Pobuna u Konakovićevim redovima

Nakon što je 12 članova Općinskog povjereništva Naroda i pravde u Bosanskoj Krupi dalo neopozive ostavke na članstvo u ovoj stranci, a među njima je i kantonalna zastupnica Ifeta Kadić, uslijedile su ostavke i u nekim drugim organizacijama NiP-a.

Prema pisanju portala USN.ba, ostavke na članstvo i NiP-u su dali i članovi Općinskog povjereništva Naroda i pravde u Bosanskom Petrovcu, kao i ministar u Vladi Unsko-sanskog kantona Ermin Zulić

U saopćenju kojeg potpisuje Fadil Balić, predsjednik Povjereništva NiP-a Bosanski Petrovac, navedeno je da ostavke daju svi članovi ovog povjereništva.

Ovo saopćenje upućeno je i Elmedinu Konakoviću, predsjedniku naroda i pravde, te Halilu Bajramoviću, predsjedniku Kantonalnog povjereništva NiP-a USK.

Ostavke u člantvo NiP-a/USN.ba

Istog dana svoju neopozivu ostavku kantonalnom povjereniku Halilu Bajramoviću dostavio je i ministar za boračka pitanja u Vladi USK-a Ermin Zulić iz Bihaća.

Kako je navedeno, razlozi su, između ostalog, netransparentan rad predsjednika i Kantonalnog povjereništva NiP-a Unsko-sanskog kantona kada je u pitanju komunikacija, kao i nepoštivanje statuta i poslovnika, nekorektan odnos…

Ministar Zulić je među razlozima naveo da od početka nije naišao na dobrodošlicu.

Ostavka Ermina Zulića/USN.ba

Masovna napuštanja

Podsjećamo, u petak, 19. marta 2021. godine, Općinsko povjereništvo NiP-a Bosanska Krupa, na čelu sa zastupnicom u Skupštini USK  Ifetom Kadić, dalo je neopozivu ostavku na članstvo i sve funkcije unutar povjereništva političke organizacije Narod i pravda.

Kako navode u aktu koji je potpisalo 12 članova povjereništva, razlog za ovaj postupka leži u slaboj komunikaciji sa Kantonalnim povjereništvom NiP-a.

Hoće li ovaj postupak donijeti dodatne nestabilnosti u politički uzavreloj Krajini, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Slični članci

Back to top button