BiH

Irfan Čengić podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u

Nakon što je Bogičević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

Član Predsjedništva SDP-a Irfan Čengić podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, saopćio je danas nakon neuspjelog pokušaja izbora Bogića Bogičevića za gradonačelnika Sarajeva.

– Bogić Bogićević je jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude. Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za nezavisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer je nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade. Podnio sam ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za Gradonačelnika Sarajeva, odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića – napisao je Čengić na svom Facebook profilu.

Kazao je kako mnogi pitaju zašto njegovi prijatelji nisu danas glasali.

– Sa dva vijećnika sam blizak. Vedad Deljković je šef kluba SDA, pošten čovjek i poštuje datu riječ kome riječ nešto znači i nikada nisam ni pomislio da to tražim od njega. Jasmin Skorupan je odrasla punoljetna osoba koja nije član SDP ima pravo da glasa kako želi. Izvinjavam se svim novinarima i građanima kojima danas nisam stigao odgovoriti iz opravdanih razloga. Nemam se namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svako svoj križ nosi. Više bi volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u kancelariji dok smo pratili sjednicu, i šta smo uradili takvoj veličini – zaključio je Čengić.

Slični članci

Back to top button