BiH

Medimpex odustao od nabavke vakcine za Federaciju BiH

Obratili su se javnosti pismom

Kompanija Medimpex obavijestila je Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine da odustaje od učešća u nabavci vakcina za ovaj bh. entitet. Informacija je za N1 potvrđena iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, a dopis je proslijeđen i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, ova kompanija je 18. marta 2021. godine sa Vladom FBiH potpisala ugovor za nabavku vakcine za područje FBiH.

Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16. marta 2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom.

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza vakcine Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza vakcine da će isporučivati sukcesivno.

Nakon toga, Medimpex je obavijestio Vladu FBiH i ZZJZ FBiH da nisu dobili neophodnu dokumentaciju iz Rusije. Oglasili su se i pismom.

Izvor: N1/Klix.ba

Slični članci

Back to top button