BiH

U Beogradu se vakcinišu brojni građani BiH (FOTO)

Među njima i poznata lica

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine vakcinisao se danas protiv koronavirusa u glavnom gradu Srbije vakcinama Covishield, što je vidljivo i na fotografijama.

Fotografije sa beogradskog sajma, gdje se odvija proces vakcinacije, sadržavaju i neka poznata lica bh. političke scene.

Kako je vidljivo radi se o pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu, kojeg je objektiv fotoaparata “uhvatio” baš na mjestu gdje se vakcinišu bh. građani i to u trenutku dok vakcinacija traje. Drugi je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

Čelik je kratko potvrdio da se danas vakcinisao u Beogradu.

Goran Čerkez je potvrdio da je boravio u Beogradu danas, ali da se, kako je rekao, nije vakcinisao. Razloge posjete nije otkrio.

Zanimljiva je, međutim, njegova izjava koju je dao na pitanje da li se vakcinisao.

“U isto vrijeme, nemam dileme da bih se vakcinisao da sam mogao. Pogotovo jer na taj način ne oduzimam vakcinu niti jednom čovjeku koji je prioritet u mojoj državi. A rekao sam da nisam bio planiran ni za prvu dozu vakcina koje su stigle jer smatrao sam da moje kolege koje rade u covid ambulantama trebaju biti prioritet. Tako se i desilo da su vakcine došle a ja sam u 90 minuti dobio teži oblik covida. Praktično sam pobjegao grobaru sa lopate”, dodao je Čerkez.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button