Finansije

0d prvog jula na carini BiH nova pravila

Ovjera dokumenata putem online formata

Korist će imati svi obveznici koji učestvuju u carinskom postupku, prije svega uvoznici, izvoznici i špediteri jer će od 1. jula sva dokumenta koja budu slali u informativni sistem UIO ovjeravati digitalnim kvalifikovanim potpisom

„Carina bez papira“ praktično znači da u BiH od prvog jula počinje primjena elektronskih carinskih postupaka, prvenstveno novog elektronskog provoznog sistema, kao i primjena elektronskih carinskih deklaracija u izvoznim i uvoznim postupcima.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu suradnju Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević, kazao je kako je neophodno da se elektronski provoz u BiH koristi godinu dana na nacionalnom nivou, da bi nakon toga BiH postala članica Međunarodne konvencije, prenosi Capital.ba

Pristupanjem konvenciji, BiH će ući u mrežu zemalja zajedničkog tranzita, koja obuhvata EU, zemlje EFTA, Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Tursku.

“Praktično bismo postali kao i sve ostale države koje koriste taj tranzitni sistem. To je doslovno carina bez papira. Ono što mi u narednom periodu trebamo dobiti jeste da UIO postane certifikovano tijelo za izdavanje digitalnog kvalifkovanog potpisa”, naglasio je Kovačević.

Svi obaveznici koji učestvuju u carinskom postupku od prvog jula svu dokumentaciju koju budu slali u informativni sistem Uprave za indirektno oporezivanje moći će ovjeravati digitalnim kvalifikovanim potpisom umjesto, što će dostavljati u papirnom obliku sa potpisom i pečatom na papiru, kao što je to slučaj sada.

“To je korak naprijed ka ubrzanju čitavog procesa, kompletna elektronska korenspodencija na relaciji poreski obveznici – UIO, ubrzanje cijele procedure, smanjenje troškova. Ogranicanog momenta kada BiH postane članica te konvencije neko ko je izvoznik iz BiH, kada se u sistem pusti carinska prijava ona će biti vidljiva kroz sve tranzitne zemlje pa do odredišne zemlje gdje ta pošiljka bude išla. Smanjiće se uopšte vrijeme čekanja na graničnim prelazima, tako da je to sigurno prednost, a i obaveza u skladu sa procesom pridružiuvanja EU”, zaključio je Kovačević.

Predsjednik Udruženja za međunarodni i unutrašnji transport RS, Nikola Grbić istakao je da ukoliko ova procedura bude realizovana na način kako je to najavljivano, da će mnogo značiti za prevoznike.

“Imajući u vidu da se trenutno gubi zaista mnogo vremena na graničnim prelazima i carinskim terminalima da bi se roba ocarinila i otišla do krajnjeg potrošača, najavljena procedura bi svakako skratila to vrijeme. Sve na kraju zavisi od same organizacije posla i kako će to funkcionisati. U svakom slučaju, veoma pozitivna stvar”, naveo je Grbić.

Izvor: Capital

Slični članci

Back to top button