BiH

Sarajevo: Građani tražili ostavke ili vakcine

Današnji protesti prošli bez nereda

“Borba za život” simboličan je naziv protesta, a građani su tražili ostavke Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH. Sve je prošlo bez nereda.

Dvije kolone sa automobilima i građanima koji su pješačili, išle su od Institucije Savjeta ministara do Vlade FBiH. Isti zahtijev koji su imali uputili su svima:

“Sa nama je mnogo osoba koje su izgubili svoje najmilije. Tu je i supruga Želimira Čička Altarca, kao i mnogi drugi koji su uprkos činjenici da tuguju došli da kažu. Trebaju nam vakcine, i naš drugi zahtjev je imenovanje novog Vijeća ministara, Vlade FBiH koja bi imala 14 dana roka za podnošenje plana, realnog za borbu protiv korona virusa, upravljanje krizom i obavezan PCR test na ulasku u BiH”, kaže Maja Gasal Vražalica.

“Nevjerovatno je da za godinu dana niti jedna politička partija, bila to pozicija ili opozicija, nije izašla sa bilo kakvim prijedlogom i rekla hajmo probati ovo. Ovo što danas vidite na ulicama, ovih stotinu automobila, meni to liči na svatove straha. znate ovo su ljudi kojima je važno da oni koji su plaćeni brinu o njihovim životima i to konačno počnu da rade”, ističe Aida Feraget, organizatorica protesta.

Nezadovoljni građani šetnjom od Savjeta ministara pa do Vlade FBiH tražili su da im se nadležni obrate. Zanimljivo je da na protestima nisu spominjali trenutno Vladu Kantona Sarajevo iako ovaj kanton ima najveći broj zaraženih u Evropi.

Izvor: N1/Čitaj.ba

Slični članci

Back to top button