BiH

Čović kategoričan: Bh. Hrvati birat će 2022. svog člana Predsjedništva

On je uvjeren da će se ove godine izmijeniti Izborni zakon

Bosanskohercegovački Hrvati će na općim izborima sljedeće godine moći izabrati svog člana Predsjedništva i izaslanike u Dom naroda bez preglasavanja, rekao je u petak u Mostaru predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović.

On je uvjeren da će se ove godine izmijeniti Izborni zakon.

Komentirajući nedavne navode bošnjačkog čelnika Bakira Izetbegovića kako se s Čovićem ne može dogovoriti o izbornoj reformi, čelnik HDZ-a BiH je rekao kako se radi o političkim igrama čiji je cilj pokušati spriječiti dogovor, piše Jutarnjilist.hr.

– Nas posebno zanima i bez toga sigurno nećemo izaći iz ove kalendarske godine, to je izbor članova Predsjedništva i izaslanika u Dom naroda. Izabrat ćemo ih sigurno sljedeće godine po zakonu koji ćemo ove godine usvojiti – rekao je Čović u izjavi za medije.

Njemu je najveći razlog za optimizam uključenost predstavnika međunarodne zajednice u BiH, američke i evropske administracije.

– Najvažnije za mene jest da smo uključili predstavnike međunarodnih institucija koji su ove procese pratili od početka. Svi poticaji iz EU i s američke strane vrlo jasno govore da se ovaj posao mora završiti s našim snagama – rekao je Čović.

Po njegovim riječima, većinske bošnjačke stranke pokušavaju spriječiti izmjene Izbornog zakona kako bi se nastavilo s praksom preglasavanja Hrvata u BiH.

Slični članci

Back to top button