Crna hronika

Mostar: Policajci koji su brutalno pretukli mladića udaljeni s dužnosti (VIDEO)

Mladić je zatražio i ljekarsku pomoć u SBK Mostar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog oglasilo se nakon što je objavljen snimak na kojem policijaci tuku nepoznatnog mladića u Mostaru.

Incident se dogodio u subotu navečer. Mladić je zatražio i ljekarsku pomoć u SBK Mostar.

Iz MUP-a HNK uputili su izvinjenje mladiću prema kome su policijski službenici postupili mimo policijskog kodeksa.

“Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo. Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti. Pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK. Ovakvom ponašanju i ovakvim licima ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima”, kazali su iz MUP-a HNK.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u ponedjeljak je najoštrije osudio brutalno ponašanje policijskih službenika.

“Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenika zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika” navodi se u saopćenju mostarskog gradonačelnika.

Kordić je, stoga, zatražio hitno provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su, kako kaže, svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije.

Gradonačelnik Mostara zatražio je i njihovu trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je, ističe, izazvao uznemirenost i osudu građana.

Snimak je izazvao oštre kritike od strane građana, te su zgroženi ovim ishodom tražili suspenziju policijskih službenika.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button