Nogomet

Dobijamo novog Zmaja iz Švedske: Moja najveća želja je da igram za BiH

Šta mislite o ovom momku?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je ranije imala koristi od igrača iz Skandinavije, tačnije Švedske, budući da dres našeg nacionalnog tima nose Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić, a mogao bi im se pridružiti i defanzivac Mjallbyja Kadir Hodžić. 

Ovaj 26-godišnji lijevi bek je prošlog ljeta stigao u Mjallby iz Dalkurda i to kao zamjena za Mohanada Jeahzea koji je prešao u Hammarby, te se pokazao kao dobro pojačanje za svoj novi tim.

U Švedskoj pišu da ukoliko nastavi da pruža ovakve partije, reprezentativni poziv ne bi trebao izostati, a Hodžić pored Švedske može nastupati i za Bosnu i Hercegovinu.

– Moja najveća želja je da predstavljam fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ljudi iz N/FS BiH su pokazali da prate dešavanja u švedskom šampionatu. Pozvali su u reprezentaciju Ahmedhodžića iz Malmoa i Hadžikadunića koji sada igra za Rostov, ali je također nastupao ovdje. Tako da su njih dvojica otvorila vrata igračima iz Skandinavije da nastupaju za BiH, a to je i moj san, rekao je Hodžić medijima u Švedskoj.

Dodaje:

– Nije bilo nikakvog kontakta dosad. Izgledalo je kao da su imali premalo skauta u Evropi da posmatraju igrače iz Skandinavije, ali sada su Anel i Dennis otvorili vrata nama ostalima tako da samo moram nastaviti igrati ovako kako bih pokušao izboriti mjesto u nacionalnom timu.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button