Region

Ništa bez Rusije: Ratni zločinac Šešelj najavljuje podjelu BiH tako da Republika Srpska dobije izlaz na more

On je istaknuo da se Dejtonski sporazum ne može mijenjati bez pristanka velikih sila, ovog puta Rusije

Gosti u studiju Pink televizije bili su Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, Vojislav Šešelj, ratni zločinac i lider SRS-a, i Darija Kisić-Tepavčević, ministrica za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja te zemlje.

Vulin je, govoreći o “non-paperu”, naveo da ne zna da to postoji.

– Granice su sada nepromenljive, a nisu bile 1999. godine. Zanimljivo je da je uredu da se komada Srbija, ali je neprihvatljiva ideja da se ujedine. Kako to EU ima pravo da kaže gde će Srbi da žive – rekao je Vulin.

– Srbi treba da imaju jedinstvenu državu i da tako reše svoje nacionalno pitanje. To je moje lično mišljenje. Ko kaže da je sada menjanje granica zločin, a nije bilo 1999. godine?

– Što je problem da Srbi imaju jednu državu? Što je tako strašno? – rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, velika Jugoslavija je razbijena, zašto bi, onda, mala Jugoslavija, kako zovu BiH, morala da opstane.

– Republika Srpska mora ostati u punom Dejtonskom mandatu – istaknuo je ministar.

– Velike sile vide da je stanje na Balkanu teško održivo i pokušavaju da nađu rešenje, a to ne znači da su dobronamerne, posebno ne prema Srbima. Zapad smatra Srbe remetilačkim faktorom na Balkanu, to je razlog zašto Vučić toliko smeta – kazao je Vulin.

On je ocijenio da je Srbija ojačala i sada predstavlja remetilački faktor, te da “se to Zapadu ne sviđa i da bi bili najsrećniji kada bi ovde bila neka kilava Srbija“.

Ratni zločinac Vojislav Šešelj smatra da je “non-paper” samo probni balon.

– Dejtonski sporazum je napravljen na štetu Srba, kako bi se zaustavili sukobi. Nedopustivo je da se rešavanje krize u BiH meša s rešavanjem kosovskog problema – naveo je Šešelj.

On je istaknuo da se ovaj ugovor ne može mijenjati bez pristanka velikih sila, ovog puta Rusije.

– Što se tiče podele, ja jesam za principijelnu podelu, ali Republika Srpska mora dobiti 49 odsto teritorije i izlaz na Jadransko more, nekih 10 kilometara obale kod Neuma – naveo je predsjednik SRS-a i ratni zločinac Vojislav Šešelj.

Vulin i Šešelj su saglasni da se Sloveni ništa tu ne pitaju te da neko drugi stoji iza tog dokumenta, ako on postoji.

Izvor: SB

Slični članci

Back to top button