Crna hronika

Predao se načelnik Han Pijeska koji je osumnjičen da je pretukao Merseda iz Sarajeva

Presreo ga automobilom i brutalno pretukao

Slobodan Đurić, načelnik Han Pijeska, predao se sinoć nakon što je ranije jučer iz PU Zvornik objavljeno da se za njim traga zbog sumnje da je noć prije, malo poslije ponoći, na ulici u Vlasenici pretukao Merseda T. iz Sarajeva i teško ga povrijedio.

Đurić je osumnjičen da je brutalno napao Merseda Trbića, a nakon što je on napad prijavio policiji, Đurić je bio u bjekstvu.

Kako su rekli iz PU Zvornik, Đurić je u policijsku stanicu došao u pratnji advokata i trenutno se nad njim vrši kriminalistička obrada.

“Sinoć se oko 22 sata u Policijsku stanicu Vlasenica prijavio osumnjičeni Đurić uz pratnju advokata. Nakon toga je lišen slobode i u toku je kriminalistička obrada. Sve ostale mjere i radnje će biti izvršene po nalogu postupajućeg tužioca”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik PU Zvornik Miljan Bobar.

Podsjetimo, 18. aprila, pet minuta poslije ponoći, je policiji u Vlasenici prijavljeno da je jedna osoba, upravljajući automobilom sustigla drugu osobu u automobilu, a zatim je i pretukla.

“Policiji je prijavljeno da je NN osoba upravljajući putničkim motornim vozilom sustigla osobu inicijala M. T., koja je također upravljala putničkim motornim vozilom, nakon čega je NN osoba zaustavila vozilo i fizički napala M. T. nanijevši mu teške tjelesne povrede”, rekao je jučer Bobar.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button