Tehnologija

Facebook uveo novu opciju

Nova značajka dio je Data Transfer projekta

Facebook posljednjom nadogradnjom korisnicima omogućava pohranu objava pomoću nekoliko vanjskih servisa, uključujući Google Docs ili WordPress.

Facebook je izbacio novu značajku i ona će korisnicima dati mogućnost arhiviranja objava i bilješki na toj društvenoj mreži te prebacivanje istih na Google Docs, WordPress ili Blogger. Radi se o nadogradnji alata koji je izašao prošle godine i koji je omogućio prebacivanje slika na Google Photos.

Kako piše Verge, ideja je prebacivanje podataka u digitalnu arhivu prije odlaska s Facebooka.

Alatu možete pristupiti otvaranjem postavki na Facebooku i biranjem opcije Your Facebook Information > Transfer a Copy of Your Information. Tamo možete birati kamo želite slati podatke (Google Docs, WordPress, Blogger), prijaviti se na račun koji ste izabrali i potvrditi prijenos.

Nova značajka dio je Data Transfer projekta, inicijative koja je pokrenuta 2018. godine kada su različite platforme korisnicima dozvolile i omogućile nesmetani prijenos podataka. Inicijativi doprinose Apple, Google, Microsoft i Twitter koji korisnicima nude slične alate za prijenos.

Važno je naglasiti kako preneseni podaci neće arhivirati komentare, s obzirom na to da oni pripadaju drugim računima. Nova značajka pomoći će Facebooku da se uskladi s GDPR-om. Taj europski zakon traži da kompanije na zahtjev korisnicima omoguće pristup osobnim podacima u iskoristivom formatu.

Izvor: N1

About Post Author

Slični članci

Back to top button