Region

Mitropolit CPC-a Mihailo poručio: “Svako ko poriče Srebrenicu je zločinac…”

Poziva vjerujuće ljude i sve građane da se odupru tome zlu

“Naša Vlada se identifikujete sa zločinačkim pokretom iz Drugog svjetskog rata, koji je u februaru 1943. godine svirepo pobio 9.200 muslimana iz Sandžaka”, poručio je mitropolit CPC-a Mihailo.

“Svakodnevnim izjavama zorno očituje svoju saglasnost s tim zločinačkim aktom, a djelom da njeguje mračni kult zločina i zločinaca. Zato negira istorijsku činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid i tako dovodi u pitanje osnovnu ljudsku osobinu – ljudskost. Mi smo pohodili Srebrnicu 1995. godine da se poklonimo sjenima nevinih žrtava i pohodićemo dok smo živi. Ona je živi spomenik nevino stradalim mučenicima, koji prenosi poruku da je zlo među nama i da ne smijemo dozvoliti novu Srebrenicu”, poručuje on.

Kaže kako svako ko poriče taj zločin je zločinacpa ma ko on bio – građanin, ministar, predsednik Vlade, vladika ili patrijarh”.

“Ta ista Vlada nastavlja i tradiciju dinastije Karađorđevića, koja je 1918. godine zatirala i Crnu Goru i crnogorsko ime, srušila Njegoševu kapelu na Lovćenu i ukinula Crnogorsku crkvu, priznatu od svih pravoslavnih crkava, uključujući i Srpsku. Odriče joj pravo da bude domicilana crkva i progoni i nju i njeno svještenstvo. Najavljuje potpisivanje Temeljnoga ugovora s beogradskom Svetosavskom crkvom, koja je u Bosni raspirivala međuvjersku i međunacionalnu mržnju i bodrila zločince da nasrću na sve ljudsko.

Bila je i direktni saučesnik u srebrničkom zločinu. Njoj, koja je u Crnu Goru došla na srpskim bajonetima 1918. godine, namjerava da prepušti sve crkve i manastire naših predaka da u njima raspiruje mržnju na Crnogorce i sve druge i drugačije u Crnoj Gori. To je zlokobna ideja koja nagovještava propast zemlje, po cijenu koju će utvrđivati istoričari u budućnosti. Pozivam vjerujuće ljude i sve građane da se odupremo tome zlu,prije nego nas zlo zadesi”, poručio je mitropolit Mihailo, piše “Antena M”.

Izvor: Antena M

Slični članci

Back to top button