BiH

Predivna priča iz Tuzle: Gest doktorice sa pedijatrije koji vraća vjeru u ljude

Teška vremena u kojima živimo u drugi su plan gurnula priče o malim-velikim ljudima

Ljudske i lijepe priče vidimo i čujemo sve rjeđe. Teška vremena u kojima živimo u drugi su plan gurnula priče o malim-velikim ljudima. Priče koje napomenu da u ovoj zemlji žive mnogo dobri ljudi. Spremni pomoći, spremni voljeti. Priče koje stižu iz bolnica obično su bolne, one o patnji pacijenata oboljelih od korone, one o problemima sa kojima se susreću zdravstveni radnici, priče o umiranju, respiratorima…

Iz Tuzle nam stiže jedna posve drugačija, divna i toliko topla da vraća vjeru u nas, Bosance i Hercegovce.

Damir iz Tuzle sa svojom je kćerkicom stigao na Pedijatrijsku klinku u Tuzli. Roditelji znaju koliko stresa, straha i strepnje donosi svaki odlazak djeteta ljekaru. Damirova kćerka primala je infuziju. Značilo je to dugo čekanje u dva sata poslije ponoći doktorica je saopštila dobre vijesti, kćerkini nalazi su uredu.

– Kakve su šanse da idemo kući, upitao je zabrinuti roditelj.

– Nikakve prije jutra, odgovorila je doktorica.

– Zašto, da li postite?

– Da, odgovorio je Damir.

Doktorica se u sitne sate vraća do roditelja koji čeka da dijete dobije odgovarajući tretman. Nosi sehur koji je pripremila za sebe i odlučuje ga podijeliti sa Damirom.

Jedna konzerva sa ribom, nešto hurmi i vode nisu puno ali mnogo znače. Taj zajednički sehur doktorice i zabrinutog oca dokaz je koliko znamo biti dobri i plemeniti. 

– Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Tuzla, ovo je pedijatrija!!! Kada je čovjeku teško, dragi Allah pošalje neke divne ljude koji ti olakšaju i vrate nadu u ljudskost. Hvala od srca, napisao je Damir Čaušević.

Ime divne doktorice je Sabina Dervišagić! Hvala u ime svih nas kojima vraćate vjeru u divne ljude. 

Fotografija sehura koji su podijelili Damir i Sabina nije umjetničko djelo ali vrijedi i govori milijardu riječi. 

image

Sehur koji su podjelili Damir i doktorica Sabina
Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button