Region

Nakon slika sa kokardom i uvredljivih objava o Bošnjacima smijenjena direktorica škole u Pljevljima

Slučaj u Crnoj Gori

Ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Crne Gore Vesna Bratić smijenila je Bojanu Đačić, vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole “Ristan Pavlović” u Pljevljima, samo dva dana nakon što je imenovala na tu dužnost.

Iz Ministarstva su za portal vijesti.me nezvanično kazali da je Đačić smijenjena zbog “aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor”.

Đačić je navodno autorka više problematičnih objava na društvenoj mreži Twitter, među kojima i “nepodnošljiva mi je i sama pomisao da Srpkinja ode za Hrvata ili Muslimana. Tu pomirenja nema”.

Đačić je negirala povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__. Za vijesti.me je kazala da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi. Sporni profil otvoren je u martu prošle godine, a prvi tvit objavljen je 24. marta, na godišnjicu NATO bombardovanja.

Na komentar da se na profilu pojavljuju i njene fotografije i pitanje zbog čega nije ranije reagovala ako je profil eventualno lažan, ona je rekla da je sporni nalog prvi put vidjela sinoć.

Slični članci

Back to top button