BiH

Kasumović poručio vijećnici SDA: Svaka joj šamara traži

Skandalozna izjava gradonačelnika Zenice

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća ovog grada sramotno je uvrijedio SDA-ovu zastupnicu Eminu Tufekčić.

Kasumović nije bio zadovoljan razvojem događaja na sjednici, pa je koristeći veoma nepristojnu i drsku retoriku opisao cijelokupnu situaciju.

– U mjestu gdje sam ja rođen, za ovo šta radi SDA, a i danas je počela, kaže se “svaka joj šamara traži”, rekao je Kasumović.

Nakon toga, za govornicu je stala Emina Tufekčić, koja se obratila predsjedavajućem Gradskog vijeća, Almiru Babajiću, tražeći od njega reaguje na Kasumovićeve prijetnje.

Babajić je konstatovao da Kasumović tu rečenicu nije uputio njoj, nego općenito na ponašanje SDA.

– Nego kome je uputio? Reagujte kada neko iznosi ovakve stvari, ne možete prešutiti, ne možete to dozvoliti. Ako već raspravljamo o temama bitnim za građane grada Zenice, šta je tu “svaka joj šamara traži”?, ljutito je upitala Tufekčić, a zatim i napustila govornicu.

Poslije izlaganja vijećnice Tufekčić, za govornicu je ponovo stao Kasumović kako bi objasnio svoje izgovorene riječi.

– Gospođica pet godina nije podnijela nijednu kvalitetnu i konstruktivnu inicijativu, osim što se igra sa osjećajima ljudi. Tako se u mom rodnom Gornjem Vakufu kaže “svaka joj šamara traži” za osobe poput vas, poručio je Kasumović.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button