BiH

Toplo i oblačno vrijeme nastavlja se i narednih dana

Od utorka sunčani intervali

Danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poneki lokalni pljusak je moguć prije podne na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima.

Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button