Crna hronika

Stravični snimci vršnjačkog nasilja u BiH: Djevojčica pretučena od druge vršnjakinje

Druga djeca su sve snimala

Na društvenim mrežama danas je objavljen snimak iz Jajca u kojem djevojčica tuče svoju vršnjakinju, dok ostala djeca posmatraju i snimaju taj nemili događaj.

Na snimku se može vidjeti kako čitavo vrijeme djevojčica leži na travi dok druga sjedi na njoj i udara je po glavi i ostatku tijela.

Povodom ovog stravičnog čina koji se dogodio, oglasila se majka pretučene djevojčice, Mirela Omerović.

“Dječji pedijatar pregledala joj je oko koje joj je nateklo. Mi smo je jutros pregledali, ima modrice na nozi i na glavi, te crvenilo na oku, ne znam šta da više kaže. Jučer sam saznala za video i zaglavila sam u bolnici u Novoj Biloj, tamo su mi dali injekcije i tablete. Došla sam kući i opet sam jučer otišla u Hitnu“, rekla je Omerović za Dnevni.avaz.

Mirela se uputila prema kući djevojčice koja je tukla njenu kćerku.

“Otišli smo kod kuće djevojčice. Čovjek me je napao i udario me psovao mi majku balijsku, kaže da sam ja njegovu curicu udarila, a nisam je ni dotakla. Mi smo popričali prvi put sa njima. Čovjek je rekao ja joj ne mogu ništa, ona je već dobila izbačaj. Ja nju pitam zašto si to uradila.

Šta ti je moja kćerka uradila, kad on pođe na mene da viče ‘Otkud ti pravo, marš iz moje avlije, udarili ste mi na dijete’. Nogom me udario u lijevu lijevu stranu. Bježala sam i pozvali smo policiju. Jutros je nazvala policija, zovu muža kao prebili je mi, ni niko nije. Vodio je curicu doktoru i u policiju kao da smo mi nešto napravili. A mi pojma nemamo za to on je mene udario i uvrijedio. Ljudi su zlo”, ispričala je Omerović.

Očajna majka poručila je da više ne želi da šuti i da je sve prijavljeno policiji.

“Ovo se mora spriječiti da se ne bi desilo i drugoj djeci. Ne mrzim ljude, ne dijelim ih, ako poštujem svoju vjeru, poštujem i tuđu. Treba da se malo okrenemo jedni prema drugima, ovo će se sutra desiti drugom djetetu. Ja sam prvi put šutjela kada mi je sin napadnut, zato mi se ovo sad desilo. Više ne želim da šutim i ne želim da se sve ovo zataška, sve smo odmah prijavili policiji“, rekla je Omerović.

Video pogledajte klikom OVDJE.

Slični članci

Back to top button